Antonella Petrai archicook

Antonella Petrai archicook

Tiramisù al limone

patisseriePosted by percasofoodatelier Tue, November 19, 2013 22:37:25

Ingrediënten

benodigheden crème:

1 citroen

125 ml water

1 ei

140 gr. suiker

25 gr. bloem

250-500 gr. geklopte slagroom

benodigheden siroop:

1 steelpan water

+- 3 eetlepels suiker

1 borrelglas limoncello

1 pak lange vingers

A- Water in een kom, de schil van de citroen raspen + het citroensap toevoegen.

B- In een pan het hele ei + suiker, even roeren en dan de bloem erbij.

Mengsel van A langzaam toevoegen.

De pan op het vuur, zachtjes verwarmen.

Laten koken tot een dikke massa. vervolgens af laten koelen.

Wanneer het afgekoeld is, de slagroom er door spatelen.

C- Voor de lange vingers: op het vuur een steelpan met water vullen en +- 3 eetlepels

suiker + een borrelglaasje limoncello toevoegen, aan de kook brengen vervolgens af laten

koelen en de lange vingers er in dopen.

D- Een schaal van +- 40x40 cm. (mag ook recht hoekig zijn) in smeren met een laagje crème,

laagje lange vingers etc.

Eindigen met crème. Eventueel decoreren met citroenrasp


BUON APPETITO!